Cum „programăm” subconștientul, mintea care ne controlează viața în proporție de 70%. „Nu face diferența dintre real și imaginar”

0
Publicat:

Mintea subconștientă reprezintă 99% din întreaga minte și înmagazinează toate amintirile, sentimentele şi gândurile nostre. Ca să ne controlăm cu adevărat viața e necesar să ne reprogramăm pozitiv subconștientul, iar astfel vom ajunge să folosim și un procent mai mare din creier.

Viața noastră depinde de programarea minții subconștiente FOTO arhivă Adevărul
Viața noastră depinde de programarea minții subconștiente FOTO arhivă Adevărul

Mintea inconştientă deţine toate amintirile, sentimentele şi gândurile care sunt în afara conştientizării şi sunt cunoscute ca „inconştient”. Tocmai de aceea este extrem de important să filtrăm toate gândurile și emoțiile pe care le experimentăm.

Este, de asemenea, numit și subconştient şi este cunoscută ca mintea care visează sau mintea profundă. Inconştientul cuprinde memoria fiecărui eveniment pe care l-am experimentat vreodată și este sursa şi depozitul emoţiilor noastre.

Mintea subconștientă reprezintă 99% din întreaga minte, ne controlează viața în proporție de 70% și se ocupă în mod special cu funcțiile de supraviețuire”, explică psihologul Stelian Chivu.

Mintea inconştientă coordonează toate sistemele organismului şi le menţine în armonie cu toate celelalte. Inconștientul controlează ritmul cardiac, tensiunea arterială, digestia, sistemul endocrin şi sistemul nervos.

Greșeala pe care o facem

Cuprinde totodată și tot felul de programe, obiceiuri, credințe și reflexe necondiționate. Potrivit specialistului, mintea subconștientă este formată în primii ani de viață în special de către familie, iar ulterior de către cercul social, școală, religie și societate.

„Important de reținut este că mintea subconștientă nu face diferența dintre real și imaginar. De pildă, când ne gândim la o persoană dragă, trăim o stare frumoasă, de iubire sau de dor, deși ea nu este lângă noi. Mintea subconștientă nu face diferența nici între adevăr și minciună. Dacă ne repetăm anumite programe negative, de genul «nu o să reușesc» sau «mie nu îmi iese nimic niciodată», acestea vor deveni manifestări la nivelul corpului fizic, emoțional și mental”, ține să puncteze psihologul Stelian Chivu.

Psihologul Stelian Chivu FOTO arhiva personală
Psihologul Stelian Chivu FOTO arhiva personală

Tehnica simplă de reprogramare a minții subconștiente

Primul lucru pe care specialistul îl face cu pacienții săi este să le descopere programele limitatorii, care îi încetinesc sau chiar blochează în dezvoltare, vindecare sau manifestarea abilităților lor interioare.

Aceste programe se vor instala mai întâi în corpul mental, generând producerea unor sinapse neuronale, pe care cel în cauză va reuși foarte greu apoi să le înlocuiasă cu altele care provin din programarea pozitivă.

„Acest gen de sinapse crează emoții specifice, de angoasă, de panică și de frică, iar ele vor somatiza în corpul fizic și ne vor îmbolnăvi. Multe persoane au în prezent probleme cu somnul. Înainte de a adormi este o perioadă bună pentru a programa subconștientul, pentru că atunci creierul trece de la undele cerebrale de tip beta la undele cerebrale de tip alfa, care înseamnă stare de relaxare și somn. O modalitate simplă de a schimba programele din subconștient este enunțarea unei comenzi mentale, cum ar fi «sunt calm și profund relaxat»”, oferă psihologul Stelian Chivu o metodă simplă de programare a minții subconștiente.

Simpla repetare a acestei expresii nu este însă suficientă. Este important să însoțim mesajul și de o stare de relaxare profundă. Important de reținut este că toate afirmațiile pe care le transmitem subconștientului trebuie să fie clare, pozitive și întotdeauna formulate la prezent.

„Când începem să ne programăm efectiv mintea subconștientă, începem să folosim un procent mult mai mare din creier. Vestea bună este că se poate. Sunt nenumărate persoane cu care am lucrat și care au reușit să se vindece mental și emoțional prin folosirea unor programe de genul celor pe care le-am amintit anterior pentru programarea minții subconștiente”, conchide psihologul Stelian Chivu.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite